Інформація щодо налаштування тестувань у Системі дистанційного навчання

Шановні колеги!

У зв’язку з початком екзаменаційної сесії та проведенням підсумкових тестувань у кілька разів зросло навантаження на Систему дистанційного навчання (d-learn.pnu.edu.ua). Відповідно можуть спостерігатись тимчасові проблеми з доступом до ресурсів Системи та зниження швидкодії.

Тому для покращення використання Системи просимо дотримуватись наступних рекомендацій.

 

  1. При налаштуванні схеми тестування самостійно, чи зі зверненням до Центру, потрібно врахувати наступне.

Загальний час, протягом якого відкрите тестування, варто визначити протягом кількох годин (не менше 2 годин, але зазвичай, 4-5 годин). 

Час на проходження тестування варто встановити у межах від 40 до 60 хв. з урахуванням того, що прості тести (визначення понять, розуміння базових принципів тощо) потребують на вирішення близько 1-2 хв., а більш складні тестові завдання й задачі – 3-5 хвилин та більше.

Кількість спроб на проходження тестування встановити не менше 2, однак при оцінюванні враховувати першу результативну спробу студента.

Загальну кількість тестів у білеті необхідно обмежити розміром від 25 до 50 питань. При цьому загальна база питань для генерації тестових завдань повинна перевищувати кількість тестів у білеті (для забезпечення належної вибірки бажано, щоб не менш ніж у п’ятикратному розмірі). Для проведення проміжного контролю кількість тестів у білеті рекомендовано встановлювати не більше 25 питань, екзаменаційного – не більше 50 питань. 

 

  1. Для перевірки правильності підготовки тестових питань можна використовувати валідатор, який можна знайти за посиланням https://dist-proj.pnu.edu.ua/ .

Якщо ви звертаєтесь до Центру для налаштування схеми тестування, то потрібно усі вищезгадані параметри у пунктах 3 та 4 зазначити у зверненні.

 

  1. З питань технічної підтримки та налаштування схем тестування можна звертатись до Центру безпосередньо чи за електронною поштою dist@pnu.edu.ua

Викладачі, які потребують допомоги у налаштуванні тестування, повинні звертатись завчасно (хоча б, за 1 день) до початку тестування. Електронні звернення від викладачів будуть опрацьовуватись тільки з використанням корпоративної пошти з домену @pnu.edu.ua.